Rekommenderade resmål

Rothenburg i södra Tyskland är en fantastiskt fin medeltidsstad. Den lämpar sig mycket väl både som resmål och övernattning. I stadens centrum som är omgivet av en ringmur hittar man många fina byggnader men också många restauranger och pubar att koppla av på efter en lång dags bilkörning. Från Rothenburg kan man också välja att ta Romantiska vägen mot den Österrikiska gränsen. Romantiska vägen är en uppskattad tysk turistväg genom ett fint landskap.

I sydvästra Tyskland hittar man Moseldalen. Här åker man utmed floden Mosel från Koblenz i norr till Trier och Franska gränsen i söder och kan njuta av fantastiska naturupplevelser. På sluttningarna utmed floden ligger vinodlingarna tätt och man passerar många underbara små byar där de lokala vinodlarna säljer sina viner.

Alperna är ett ytterligare ett resmål som rekommenderas varmt. På de slingriga vägarna i bergspassen högt ovanför dalgångarna kan man njuta av en fantastisk utsikt. Även om Alperna inte är ert huvudsakliga resmål under bilsemestern så kan man förgylla resan genom att välja mindre vägar genom bergskedjan.

I norra Italien hittar man Gardasjön som är landets största sjö. Sjns norra delar är omgivna av branta bergssluttningar vilket skapar enormt vackra vyer. Den södra delen av Gardasjön omges av slättlandet tillhörande Po-slätten.

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)