Alperna

Att bila i Alperna är en enastående naturupplevelse. Här får man ständigt nya intryck genom de kurviga vägarna som erbjuder en fin utsikt över de vidsträckta dagångarna. Alperna korsas i nord-sydlig riktning av få motorvägar vålket gör att man ofta måste välja slingriga bergspass för att undvika långa omvägar. Det tar lite längre tid att färdas söderut till Italien eller östra Frankrike, men i utbyte får man en naturupplevelse i världsklass.

De motorvägar i nord-sydlig riktning som finns att tillgå är följande

I Schweiz: Motorvägen mellan Schaffenhausen och Zürich sedan söderut på A2 eller A3 mot Lugano och gränsen till Italien. Lite längre västerut finns motorväg hela sträckan Basel-Bern-Lausanne-Geneve-Grenoble (Frankrike).

I Schweiz/Österrike: Sträckan från Lindau i Tyskland, via Lustenau/Dornbim, Liechtenstein och Lugano, till Milano i Italien är Motorväg paraktiskt taget hela vägen. Det är endast en kilometerbred korridor vid Lustenau/Dornbim som skiljer den Schweiziska motorvägen A13 med den österrikiska A14.

I Österrike: Från Kufstein (söder om München) går A12 sydväst mot Innsbruck där man byter till A13 rakt söderut via Brennerpasset till Italien. Längre österut hittar man motorvägen A10 mellan Salzburg och Villach. Därefter viker man av på Den korta sträckan av A2 mot den italienska gransen och vägen mot Udine.

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)